Scroll Top

Ένα μυστικό όπλο καριέρας: Κάρτες Ευχαριστίας

Σε έναν κόσμο εξαιρετικά ταχείας αλλαγής, έχουμε δει πολλά πράγματα να εξαφανίζονται, από περιστροφικά τηλέφωνα έως ηλεκτρικές γραφομηχανές σε κασέτες μουσικής 8 κομματιών.

Υπάρχει, όμως, μια παλαιά παράδοση που φαίνεται να διατηρείται: η σημείωση ευχαριστίας.

Για κάποιους μπορεί να φαίνεται γελοία αρχαϊκό να γράψετε με το χέρι μια κάρτα και να τη στείλετε με το ταχυδρομείο, ελπίζοντας ότι ο παραλήπτης θα τη λάβει λίγες μέρες αργότερα. Μια μελέτη από την εταιρία στελέχωσης Accountemps διαπίστωσε ότι μόνο το 24% των υποψηφίων για εργασία θέλει να στείλει σημειώσεις ευχαριστιών αυτές τις μέρες.

Αλλά εδώ είναι το φοβερό: το 80 τοις εκατό των διαχειριστών ανθρώπινου δυναμικού που ερωτήθηκαν θεώρησαν ότι αυτά τα μηνύματα ήταν χρήσιμα για την αξιολόγηση πιθανών προσλήψεων.

Οι συνήγοροι της ευχαριστήριας σημείωσης είναι πολυάριθμοι και πολιτισμένοι – και σίγουρα τους βοηθάει στη σταδιοδρομία, στα οικονομικά, καθώς και στις προσωπικές σχέσεις τους. Μια χειροποίητη προσωπική επαφή δεν είναι απλά ενδιαφέρουσα, αλλά σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλους.

Η Christina Cookman από το Μανχάταν γνωρίζει τα πάντα για τη λεπτή δύναμη μιας ευχαριστήρια σημείωσης. Η ίδια αναφέρει ότι,

“Από επιχειρηματικής άποψης, θα σας πάρει μόνο πέντε λεπτά του χρόνου σας και 50 σεντς”, δήλωσε η Cookman. “Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο καθένας που παίρνει μια χειρόγραφη στοχαστική σημείωση είναι απογοητευμένος από αυτό. Έτσι, ακόμη και αν η αποπληρωμή δεν είναι άμεση, ενισχύετε τουλάχιστον μια σχέση. “

Η μεγαλύτερη αποπληρωμή από την αποστολή μιας χειροποίητης κάρτας, αφορά στον αποστολέα. Το 2016, οι καθηγητές Joel Wong του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και ο Joshua Brown δημοσίευσαν μια μελέτη φοιτητών που είχαν ζητήσει συμβουλές για κοινά συναισθήματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

Όσοι συμβουλεύτηκαν να γράφουν επιστολές ευγνωμοσύνης παρουσίασαν καλύτερη ψυχική υγεία τόσο για ένα μήνα όσο και για τρεις μήνες αργότερα. Οι διαφορές αυτές συνεχίζουν να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Όπως κατέληξαν οι ερευνητές, “Αν δεν έχετε γράψει ποτέ μια επιστολή ευγνωμοσύνης πριν, σας ενθαρρύνουμε να το δοκιμάσετε”.

Λοιπόν, πώς να επιτύχετε τη σωστή “σημείωση”, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την ενεργητικότητα της καριέρας και του δικτύου σας ταυτόχρονα; Μερικές συμβουλές:

– Γράψτε τους σε απροσδόκητες ώρες.

Οι κάρτες ευχαριστιών αναμένονται σε ορισμένες ζωτικές στιγμές – όπως, για παράδειγμα, απαντώντας στα γαμήλια δώρα. Αυτό είναι καλό, αλλά αν τους τις στείλετε σε πιο μοναδικές περιπτώσεις, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον αντίκτυπό τους. 

– Κάνετε τις σημειώσεις όσο πιο προσωπικές μπορείτε.

Μην εστιάζετε στο πρόβλημα της γραφής μιας σημείωσης. Νικήστε τον σκοπό της έκφρασης, με το να αναφέρεστε προσωπικά στον παραλήπτη.

-Πείτε ευχαριστώ.

Ένα “ευχαριστώ” που αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σίγουρα μετράει, αλλά αν ψάχνετε να δημιουργήσετε μια πραγματική προσωπική πινελιά, το πραγματικό χαρτί είναι το κλειδί. “Όταν έρχεται μια χειρόγραφη ευχαριστήρια σημείωση, είναι η τελική πράξη εξατομίκευσης”, δήλωσε ο Πάτρικ Τέιλορ, ο οποίος είναι ιδρυτής της εταιρείας δημοσίων σχέσεων 59Media και πρώην επικοινωνίας VP για Meredith Corporation.

-Γράψτε με απλοϊκό τρόπο.

Πολλοί άνθρωποι εκφοβίζονται από κάρτες ευχαριστίας επειδή φαντάζονται ότι πρέπει να γράψουν κάποιο Μυθιστόρημα. Η συμβουλή είναι: “Κάνε τη σημείωση ευχαριστίας όσο το δυνατόν πιο απλή γίνεται. “

www.i-mentor.gr
info@i-mentor.gr | | 2810363007
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Μετάβαση στο περιεχόμενο