Scroll Top

Έξι βήματα για να βρείτε έναν υπάλληλο αστέρι.

Εδώ είναι μερικά βασικά βήματα που μπορεί κανείς να κάνει για να βρει ταλέντο αστέρων από όλο τον κόσμο.

Βήμα 1: Πιστέψτε σε αυτό που κάνετε

Ξεκινήστε με τον ορισμό των δεξιοτήτων που χρειάζεστε για τη δουλειά. Εάν δεν γνωρίζετε τις λεπτομέρειες θα πρέπει να ψάξετε να τις βρείτε ή να απευθυνθείτε σε ειδικούς συμβούλους που γνωρίζουν.

Ορίστε τι ζητάτε από τον υπάλληλο ως καθήκοντα με κάθε λεπτομέρεια. Θα βοηθήσει και εσάς στο να δείτε αν όντως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Ορίστε το βάθος και το εύρος της γνώσης. Χρειάζεστε έναν γενικό που γνωρίζει πολλά, ή ένας ειδικός στον τομέα (εύρος); Χρειάζεστε κάποιον που μόλις ξεκινά ή κάποιος που έχει βιώσει τέτοιο τρόπο να είναι σε θέση να εφεύρει νέους τρόπους να κάνει τη δουλειά του (βάθος);

Χρησιμοποιήστε αυτές τις δύο παραμέτρους για να υπολογίσετε τι χρειάζεστε πραγματικά. Προτιμάτε τους νέους να μεγαλώνουν υπό καθημερινή καθοδήγηση και ενθάρρυνση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βαριά συντήρηση και σε πολλές διαχειριστικές εργασίες. Εσείς είστε διατεθειμένοι να το κάνετε αυτό;

Εάν υπάρχει το κίνητρο, οι έμπειροι μπορούν να παράγουν περισσότερα μέσα σε λιγότερο χρόνο, αλλά συνήθως έχουν τον δικό τους τρόπο εργασίας.

Βήμα 2: Γνωρίστε το στυλ διαχείρισης

Κατανοήστε πότε πρέπει να εφαρμόσετε ένα στυλ υποστήριξης ή οδηγίας για να φέρετε τα πράγματα εκεί που θέλετε. Ελέγξτε την προθυμία του ατόμου να μάθει και να προσαρμοστεί σε διάφορες περιστάσεις. Οι Έλληνες τείνουν να δίνουν οδηγίες συνεχώς και αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και τυραννικό, και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μάθουν παρά μόνο να προσαρμοστούν.

Βήμα 3: Απομακρυσμένη Εργασία

Σε πολλές περιπτώσεις η απομακρυσμένη εργασία αποτελεί μια βέλτιστη λύση όσον αφορά την σχέση κόστους-ποιότητας. Εξαρτάται βέβαια από το αντικείμενο εργασίας αλλά σκεφτείτε το…

Βήμα 4: Προϋπολογίστε

Κάντε έναν προϋπολογισμό έτους για το πραγματικό κόστος του υπαλλήλου και ανάλογα με τα σενάρια είδους εργασίας (μισθωτός, εξ. Συνεργάτης, ανάθεση έργου). Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι σας κοστίζει και ποια είναι τα όριά σας. Ειδικά όταν θέλετε έναν έμπειρο συνεργάτη. Η συνεργασία με το λογιστή-φοροτεχνικό σας είναι απαραίτητη για να σας δώσει το πραγματικό κόστος (προ και μετά φόρων κ.τ.λ.). Πολλές φορές ο ΟΑΕΔ προσφέρει προγράμματα συγχρηματοδότησης για πρόσληψη προσωπικού, ίσως να ταιριάζουν στην περίπτωσή σας. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί και αυτό μια σημαντική επένδυση και ο πετυχημένος επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει πού και για γιατί επενδύει. Πολλές φορές η πιο οικονομική επένδυση δεν αποφέρει ανάλογες αποδόσεις.

Βήμα 5: Μην διακρίνετε!

Στην πολυπολιτισμικότητα, μπορείτε να βρείτε το κουτί διαφορετικής σκέψης και εξαιρετική δημιουργικότητα.

Βήμα 6: Πηγαίνετε στο κυνήγι για τον υπάλληλο αστέρι

Τώρα γνωρίζετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για τη δουλειά και γνωρίζετε το διευθυντικό στυλ σας, έχετε και το προϋπολογισμό. Ήρθε η ώρα να βάλετε μια ανακοίνωση στα σωστά μέρη. Εξειδικευμένα websites για εργασία, το δικό σας website (εφόσον έχετε) ή αναθέστε την ανεύρεσή του σε κυνηγούς ταλέντων.

Συμπέρασμα…

Συμπερασματικά, μην περιμένετε να έρχονται οι υπάλληλοι αστέρι σε σας μόνο επειδή χρειάζονται μισθό. Πηγαίνετε εσείς σε αυτούς και στοχεύστε κατάλληλα με σχέδιο και συγκεκριμένο πλάνο.

Επικοινωνήστε με την I-Mentor Συμβουλευτική για την ανεύρεση ταλέντου για την επιχείρησή σας. Η I-Mentor Συμβουλευτική αναλαμβάνει υπεύθυνα τον ρόλο του Σύμβουλου Έργου. Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2810842037 / 2810363007 και 6983463099 / 6948334539

ή στο email hr@i-mentor.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο