Scroll Top

Οι 17 καλύτεροι λογαριασμοί Twitter για επιχειρηματίες

Η επιχειρηματικότητα δεν είναι εύκολη. Γι ‘αυτό χρειάζεστε κάποια έμπνευση όταν σφυρηλατείτε το δικό σας μονοπάτι. Το Twitter είναι ένας εξαιρετικός πόρος για έμπνευση, καθώς μπορείτε να βρείτε επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, να μοιράζονται σκέψεις, ιδέες, βίντεο, άρθρα, podcasts, ακόμα και μερικά από τα αγαπημένα τους εργαλεία, βιβλία και στρατηγικές.
Από τον Gary Vaynerchuk στην Sophia Amoruso, εδώ είναι 17 λογαριασμοί Twitter που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να ακολουθήσει για έμπνευση και ιδέες.
 
17 καλύτεροι λογαριασμοί Twitter για επιχειρηματίες
 
1. Gary Vaynerchuk (TW: @garyvee)
Όταν πρόκειται για το τεράστιο μέγεθος του περιεχομένου στα κοινωνικά μέσα, κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τον κατά συρροή επιχειρηματία Gary Vaynerchuk. Ο λογαριασμός του Twitter του Gary Vee είναι ένας θησαυρός για τους επιχειρηματίες.
Με σχεδόν δύο εκατομμύρια οπαδούς, ο Gary Vee ακολουθεί τη φιλοσοφία του σωστού “ψαρέματος” για το μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με μια σειρά από κινήτρα, συμβουλές και τακτικές, αποσπάσματα βίντεο και podcast και φυσικά την περιστασιακή προώθηση των τελευταίων επιχειρηματικών προσπαθειών του.
 
2. Guy Kawasaki (TW: @GuyKawasaki)
Ο Guy Kawasaki είναι ένας παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονας μάρκετινγκ, συγγραφέας και εμπνευστής. Ήταν αναπόσπαστο μέρος της ομάδας μάρκετινγκ της Apple και επί του παρόντος ο επικεφαλής ευαγγελιστής του Canva, το ηλεκτρονικό εργαλείο σχεδιασμού.
Με περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, ο Kawasaki κρατά το ακροατήριό του αφοσιωμένο συχνά στο tweeting για τις επιχειρήσεις, το μάρκετινγκ, τα αγαπημένα του εργαλεία και τα αστεία του, καθώς και για τα σημερινά του γεγονότα.
 
3. Richard Branson (TW: @richardbranson)
Ο Richard Branson είναι ο επιχειρηματίας ιδρυτής του Virgin Group, συγγραφέας, φιλάνθρωπος και περιπετειώδης. Ο Branson έχει μια ενεργή παρουσία στο Twitter με πάνω από 12 εκατομμύρια οπαδούς.
Ο Branson δημορσιεύει σχετικά με τις τελευταίες επιχειρηματικές του προσπάθειες και περιπέτειες, δίνει κίνητρα, τις απόψεις του για τα τρέχοντα γεγονότα και μοιράζεται τις σκέψεις του σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που κυμαίνονται από την επιχειρηματικότητα έως την άγρια φύση και τον αθλητισμό.
 
4. Arianna Huffington (TW: @ariannahuff)
Η Arianna Huffington είναι συνιδρυτής της Huffington Post και κατατάσσεται μεταξύ των σημαντικότερων γυναικών στα μέσα ενημέρωσης από το Forbes. Το 2014, δημοσίευσε το βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις της New York Times, Thrive, όπου επισημαίνει την αναγκαιότητα για μια επιτυχημένη ζωή που δεν μετράται μόνο με χρήματα και εξουσία, αλλά και με ευεξία, σοφία και συμπόνια. Σήμερα επικεντρώνεται στο νέο Thrive Global, όπου η αποστολή της είναι να σταματήσει το άγχος και την εξάντληση.
Ο Huffington έχει ένα τεράστιο αποτέλεσμα στο Twitter με σχεδόν 3 εκατομμύρια οπαδούς. Δρομολογεί τακτικά σχετικά με την επίδοσή της στις τρέχουσες υποθέσεις, τη σπουδαιότητα της υγείας και του ύπνου, τις συνδέσεις με τα τελευταία άρθρα της, τα κίνητρά της, καθώς και τον τελευταίο της ρόλο στο Thrive Global.
 
5. Tim Ferriss (TW: @tferriss)
Ο Tim Ferriss είναι επιχειρηματίας, δημόσιος ομιλητής και ένας συγγραφέας με τις καλύτερες πωλήσεις. Είναι ευρέως γνωστός για τα βιβλία αυτοβελτίωσης του, όπως η Εβδομάδα Εργασίας 4 ωρών που έχει πουλήσει πάνω από 1.350.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και το podcast του όπου οι πρώην επισκέπτες συμπεριλαμβάνουν τους Arnold Schwarzenegger, LeBron James, Maria Sharapova, Tony Robbins, Malcolm Gladwell, Gary Vaynerchuk και πολλούς άλλους.
Ο Ferriss έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο οπαδούς στο Twitter, όπου μοιράζεται αποσπάσματα από το podcast, tweets, τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου, βίντεο και συχνές αναδρομές ενδιαφέροντος περιεχομένου από το τεράστιο επιχειρηματικό του δίκτυο.
 
6. Reid Hoffman (TW: @reidhoffman)
Ο Reid Hoffman είναι επιχειρηματίας του διαδικτύου, συγγραφέας και επιχειρηματικός επενδυτής. Συν-ίδρυσε τη LinkedIn και ήταν εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας μέχρι την εξαγορά της από τη Microsoft το 2016.
Ο Hoffman tweets τακτικά σε θέματα όπως η επιχειρηματικότητα, η πολιτική και οι επενδύσείς, ενώ περιστασιακά μοιράζεται τις ιδέες του για τη βιομηχανία, για τα σημερινά γεγονότα και διάφορα εμπνευσμένα αποσπάσματα.
 
7. Sophia Amoruso (TW: @sophiaamoruso)
Η Sophia Amoruso είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Nasty Gal, μιας αμερικανικής εταιρίας λιανικής πώλησης που ειδικεύεται στη μόδα για τις νέες γυναίκες, και best selling συγγραφέας της New York Times του #GIRLBOSS, της αυτοβιογραφίας της. Το βιβλίο προσαρμόστηκε σε μια τηλεοπτική σειρά από την Netflix.
Η Amoruso έχει πάνω από 100.000 Twitter followers όπου μοιράζεται επιχειρηματικές συμβουλές για γυναίκες επιχειρηματίες και υποψήφιους επιχειρηματίες, εμπνευσμένα tweets και quotes και το τελευταίο της έργο στο Girlboss Media.
 
8. Tony Robbins (TW: @TonyRobbins)
Ο Tony Robbins είναι παγκοσμίου φήμης σύμβουλος ζωής, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και συγγραφέας. Είναι γνωστός για τα δραστήρια σεμινάρια, τις ομιλίες και τα βιβλία αυτοβελτίωσης όπως το Awaken the Giant Within , η απεριόριστη δύναμη και το τελευταίο βιβλίο του Unshakeable.
Σχετικά με το Twitter, ο Robbins έχει πάνω από 3 εκατομμύρια οπαδούς και διατηρεί ενεργό παρουσία με το να μοιράζεται αποσπάσματα από τα σεμινάρια, τις ομιλίες του, τα κίνητρα και τις συνδέσεις με τα τελευταία επεισόδια podcast, τα βίντεο και τις αναρτήσεις ιστολογίου του.
 
9. Mark Cuban (TW: @mcuban)
Ο Mark Cuban είναι ένας σειριακός επιχειρηματίας, επενδυτής και ιδιοκτήτης του Dallas Mavericks του ΝΒΑ. Είναι επίσης συνάδελφος και επενδυτής στην τηλεοπτική εκπομπή reality, Shark Tank όπου οι επίδοξοι επιχειρηματίες βάζουν την ιδέα τους με την ελπίδα να εξασφαλίσουν την επένδυση ενός από τους “καρχαρίες”.
Ο Cuban έχει περίπου 8 εκατομμύρια οπαδούς του Twitter και διατηρεί την εμπλοκή του στην κοινότητα, μοιράζοντας επιχειρηματικές συμβουλές, σχολιάζοντας τα τρέχοντα γεγονότα, εμπνέοντας αποσπάσματα και, μιλώντας φυσικά, για το Tank Shark και το Dallas Mavericks.
 
10. Bill Gates (TW: @BillGates)
Μόνο αν ζείτε κάτω από ένα βράχο, δεν θα γνωρίζετε ποιος είναι ο Bill Gates. Η Gates ίδρυσε τη Microsoft και κατείχε κρίσιμες θέσεις προέδρου, CEO και αρχιτέκτονα λογισμικού στην εταιρεία. Από τότε που εγκατέλειψε τη Microsoft το 2014, επικεντρώθηκε κυρίως σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και στο The Giving Pledge, το οποίο ίδρυσε με τον Warren Buffet.
Ο Bill Gates έχει ένα τεράστιο Twitter αποτελούμενο από 45 εκατομμύρια οπαδούς. Μοιράζεται τις ιδέες της βιομηχανίας, τα αγαπημένα βιβλία και τις τελευταίες φιλανθρωπικές προσπάθειές του.
 
11. Pat Flynn (TW: @PatFlynn)
Ο Pat Flynn είναι επαγγελματίας blogger και επιχειρηματίας, γνωστός για το blog του Smart Passive Income και τα podcast του.
Με περισσότερους από 155.000 Twitter followers, μοιράζεται συμβουλές και στρατηγικές blogging, εμπνευσμένα αποσπάσματα, καθώς και συνδέσμους με τα τελευταία επεισόδια podcast, όπου έχει πάρει συνέντευξη σε αρκετούς επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ο Tim Ferriss, ο Ramit Sethi, ο Amy Porterfield και ο Gary Vaynerchuk.
 
12. Barbara Corcoran (Τ.Β .: @BarbaraCorcoran)
Η Barbara Corcoran είναι επιχειρηματίας, συγγραφέας, επενδυτής και ένας από τους βασικούς επενδυτές, γνωστούς και ως “καρχαρίες” στην τηλεοπτική εκπομπή, Tank Shark .
Η Corcoran έχει πάνω από 700.000 οπαδούς στο Twitter και διατηρεί τους οπαδούς της ενεργούς με το tweeting πολλών συμβουλών, συνδέσμους στα τελευταία επεισόδια podcast και ενημερώσεις σχετικά με το Tank Shark.
13. Eric Ries (TW: @ericries)
Ο Eric Ries είναι επιχειρηματίας, blogger και συγγραφέας, γνωστός για το best-selling βιβλίο των New York Times The Lean Startup .
Στο Twitter, o Ries έχει περίπου 300.000 οπαδούς και μιλά σε θέματα όπως οι νεοσύστατες εταιρίες, το αρχικό κίνητρο εκκίνησης και το επιχειρηματικό πνεύμα.
 
14.Ο Daymond John είναι επιχειρηματίας, συγγραφέας, παρακινητικός ομιλητής και ένας από τους βασικούς δικαστές / “καρχαρίες” στο Tank Shark.
Ο Daymond έχει πάνω από 650.000 οπαδούς στο Twitter και tweets τόνους motivational περιεχομένου για επιχειρηματίες, επιχειρηματικές συμβουλές και ενίοτε προωθεί το Tank Shark.
 
15. Kiran Mazumdar Shaw (TW: @kiranshaw)
Η Kiran Mazumdar Shaw είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Biocon, της μεγαλύτερης εταιρείας βιοτεχνολογίας της Ινδίας. Κατατάχθηκε μεταξύ των 100 πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου από τη Forbes.
Η Shaw διατηρεί ενεργό παρουσία στο Twitter όπου έχει πάνω από 1,4 εκατομμύρια οπαδούς. Αναφέρεται συχνά σε θέματα όπως η επιχειρηματικότητα, το οικοσύστημα εκκίνησης, τη βιοτεχνολογία, την εκπαίδευση και ενίοτε μοιράζεται τις απόψεις της για τις τρέχουσες υποθέσεις.
 
16. Hiten Shah (TW: @hnshah)
Ο Hiten Shah είναι ένας σειριακός επιχειρηματίας και σύμβουλος εκκίνησης ο οποίος έχει ξεκινήσει πολλές εταιρείες SaaS, συμπεριλαμβανομένων των KISSmetrics και CrazyEgg.
Στους 220.000+ οπαδούς του στο Twitter, μοιράζεται συμβουλές για την επιχειρηματικότητα, την κινητοποίηση και συχνά επαναλαμβάνει το περιεχόμενο από το τεράστιο δίκτυο συναδέλφων επιχειρηματιών και πρωτοπόρων του.
 
17. Andrew Chen (TW: @andrewchen)
Ο Andrew Chen είναι επιχειρηματίας, χάκερ ανάπτυξης, blogger και angel investor. Σήμερα είναι ο Γενικός Συνεργάτης του venture capital Andreessen Horowitz.
Ο Chen έχει πάνω από 120.000 οπαδούς στο Twitter, όπου μοιράζεται τα τελευταία άρθρα του, περιεχόμενο που παρέχει κίνητρα και συμβουλές για νεοσύστατες εταιρίες, σχετικά βιομηχανικά νέα και επιμελείται περιεχόμενο σχετικά με θέματα όπως hacking ανάπτυξης, μάρκετινγκ εκκίνησης και επενδύσεων.
 
Επιχειρηματικοί Λογαριασμοί που καλό θα ήταν να ακολουθείτε στο Twitter
 
Εκτός από τους παραπάνω λογαριασμούς, θα μπορούσατε επίσης να σκεφτείτε να ακολουθήσετε αυτούς τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς για να λάβετε όλα τα τελευταία νέα και πληροφορίες του κλάδου.
 
  • Entrepreneur(TW: @ Entrepreneur) – Επιχειρηματικό περιοδικό και ιστοχώρος που δημοσιεύει ειδήσεις για την επιχειρηματικότητα και τη διαχείριση μικρών επιχειρήσεων.
  • Fast Company (TW: @FastCompany) – Η Fast Company είναι ένα μηνιαίο περιοδικό που εκδίδεται σε έντυπη μορφή και σε απευθείας σύνδεση που εστιάζει στην τεχνολογία, τις επιχειρήσεις και το σχεδιασμό.
  • Forbes (TW: @Forbes) – Το Forbes είναι ένα επιχειρηματικό περιοδικό που περιλαμβάνει πρωτότυπα άρθρα για θέματα χρηματοδότησης, βιομηχανίας, επενδύσεων και μάρκετινγκ.
  • HubSpot (TW: @HubSpot)– Η HubSpot είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει προϊόντα λογισμικού για εισερχόμενα μάρκετινγκ και πωλήσεις.
  • Inc. (TW: @Inc) – Η Inc. είναι ένα εβδομαδιαίο περιοδικό και ιστοχώρος που δημοσιεύει για τις μικρές επιχειρήσεις και τις νεοσύστατες εταιρείες
  • Reuters Business (TW: @ReutersBiz)- Το επιχειρηματικό τμήμα του Reuters, όπου μπορείτε να βρείτε τα τελευταία και κορυφαία επιχειρηματικά νέα σε όλο τον κόσμο.
  • Business Insider (TW: @businessinsider) – Ιστοσελίδα οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων.
  • TechCrunch (TW: @TechCrunch) – Η TechCrunch δημοσιεύει τεχνολογικά νέα, αναλύει τις αναδυόμενες τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας και δημιουργεί προφίλ νέων επιχειρήσεων και προϊόντων τεχνολογίας.
  • Harvard Business Review (TW: @HarvardBiz) – Το Harvard Business Review είναι ένα περιοδικό διαχείρισης που δημοσιεύεται από τη Harvard Business Publishing,θυγατρική εταιρία του Πανεπιστημίου του Harvard.
  • Mentor Consulting (TW: @MentorConsulti1)– H Mentor Consulting δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα κρατώντας σας ενημερωμένους με τις τελευταίες επιχειρηματικές εξελίξεις και χρηματοδοτήσεις!
Τελικές σκέψεις
 
Το Twitter είναι για πολλούς η προτιμώμενη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για να μοιραστούν τις σκέψεις τους αλλά και για να ενημερωθούν για τα πιο πρόσφατα νέα και ιδέες για τις νέες επιχειρήσεις. Οι παραπάνω Τwitter λογαριασμοί αποτελούν μια εξαιρετική βάση.

www.i-mentor.gr
info@i-mentor.gr | | 2810363007
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Μετάβαση στο περιεχόμενο